Cyprus Theatre Organisation

Πέννυ Φοινίρη

 

Σπουδές: Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου Αθηνών. Το 2014 παρακολούθησε καλοκαιρινό σεμινάριο πάνω στην τεχνική Lecoq, στην σχολή LISPA της Γερμανίας. Ακολούθως, το 2016 στην Νέα Υόρκη παρακολούθησε σεμινάριο δύο μηνών με θέμα «Υποκριτική στην κάμερα», στο New York Film Academy.

Έχει συμμετάσχει μέχρι στιγμής σε 40 θεατρικές παραστάσεις μερικές από τις οποίες είναι το «Γιάννης και Βεατρίκη», σε σκηνοθεσία Μαγδαλένας Ζήρα, «Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές», σε σκην. Παναγιώτη Λάρκου. «Μετά την πρόβα» σε σκην. Α. Χριστοδουλίδη, Νοσταλγία σε σκην. Αχιλλέα Γραμματικόπουλου.

Μερικές απο τις τηλεοπτικές της συνεργασίες αποτελούν ο «Μελίαρτος», παραγωγή Αντ1 και στον Alpha Κύπρου η τηλεοπτική σειρά «Η Φαμίλια». Σκηνοθέτησε την πρώτη της θεατρική παράσταση στο «Θέατρο Ένα» με τίτλο «45 Λεπτά Παραμύθια κι Αλήθειες» το 2014.

Ένα χρόνο αργότερα δημιουργεί την δική της θεατρική ομάδα «Σκηνή 8».

H θεατρική παράσταση με τίτλο «Παραμύθι για Δύο» του Philip Ridley, κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερης νεανικής παράστασης Κύπρου, για τις χρονιές 2015-2017 από τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου.